sluit venster
Novostar Public Development Group
Novostar Public
  • Onderzoek
  • Advies
  • Management
Verder
Novostar Academy
  • Opleiding & Training
  • Coaching
  • Assessments
Verder
Dashboard KCC
Novostar heeft een volledig systeem van e-assessments opgezet. Wij testen deelnemers op zaken die voor u van belang zijn: persoonlijkheid, competenties, intelligentie, drijfveren en interesses. Omdat u wilt weten of een kandidaat geschikt is voor een functie; wat de ontwikkelmogelijkheden van uw medewerker is of wat een passende loopbaanstap is voor uw medewerker (zowel intern als extern). Wat uw doel ook is, de e-assessments rusten op een stevig wetenschappelijk fundament. Elk van de tests is gebaseerd op breed geaccepteerde en uitvoerig onderzochte modellen uit de psychologie. U kunt er daarom op vertrouwen dat de testuitslagen een daadwerkelijk voorspellende waarde hebben voor het functioneren van de kandidaat. En daarbij gebruiken we geen wollig jargon, maar concrete en praktische beschrijvingen. We hebben talrijke assessments die voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn:

SELECTIE
Wanneer u op zoek bent naar een geschikte kandidaat voor een specifieke functie, dan wilt u daar de beste kandidaat voor selecteren. Er kloppen meestal meerdere kandidaten aan de deur en u wilt zeker weten dat u de juiste binnenlaat. Daarvoor hebben wij meerdere e-assessments om u te helpen met de selectie. Selectie is in feite niets anders dan voorspellen. U doet voorspellingen over welke kandidaten succesvol zullen zijn als u heb aanneemt. Novostar kan u instrumenten aanreiken om het selectieproces te ondersteunen.

ONTWIKKELING
Iedere medewerker wil zich ontwikkelen. Zo uniek als mensen zijn, zo specifiek is het persoonlijk ontwikkelpotentieel, ontwikkeltempo en persoonlijk belangen. Als manager of P&O'er bent u geïnteresseerd in de ontwikkelmogelijkheden van uw medewerkers; hetzij binnen hun huidige functie, hetzij met het oog op een andere functie in de nabije toekomst. Idealiter zou elke vorm van gedrag ontwikkelbaar zijn. De realiteit is echter weerbarstig: niet elke backoffice medewerker schakelt makkelijk over op een klantgerichte manier van werken en niet elke professional heeft het in zich om door te groeien tot manager. Novostar heeft een scala aan verschillende type testen welke het ontwikkelproces kunnen ondersteunen.

LOOPBAAN & MOBILITEIT
Bij iedere stap in iemands loopbaan zijn bepaalde keuzes gemaakt, voor specifiek bedrijf, branche, functie, etc. De test in deze categorie helpen bij het maken van een keuze voor een loopbaan die bij iemand past. Er kunnen diverse tests worden gemaakt. De uitslagen geven inzicht in de interesse, de drijfveren en in de kwaliteiten. Dit geeft een helder beeld van het werkveld dat men leuk vindt, dat bij iemand past en waar men goed in is. De rapporten zijn opgezet als een werkboek. Men krijgt inzicht, loopbaantips en ontwikkeladviezen die helpen bij het bepalen van mogelijke loopbaanstappen.


Wat is een (e) Assessment?